New troubles... P0336 - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 10-14-2009, 08:24 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Green Valley, AZ
Posts: 206
 
New troubles... P0336

I'm getting a P0336 DTC on a regular basis... The car seems to break up under moderate to heavy acceleration... Opti is new, about a week old and at the same time I replaced the ignition switch.

Car idles fine and starts fine no problems, but under acceleration I can hear and feel it breaking up. It sets the code sometimes on start up or when I'm driving down the highway at speed(80 or so). Occasionally it will set the 1351 and 1361 codes when it begins to break up but not all the time. I figure its setting these because of a bad signal off the crank sensor.

I'm wondering if anyone else has run into this problem, I've ordered a new crank sensor should be here tomorrow. I've followed the FSM as best I could but there are certain things I could not do, such as set certain parameters in the PCM. The wiring tests fine in the harness and at the PCM.

Anyone have any insight into what else I can check? I just hope I didn't get a bad opti...


P0336 Crankshaft Position Sensor A Circuit Range/Performance
P1351 Ignition Coil Control Circuit High Voltage
P1361 Ignition Control (IC) Circuit Low Voltage

═══════════════════════════════════════╡Moe ╞═══════════════════════════════════════
1996 Impala SS
1995 Caprice Classic L99
2003 Mercury Marauder 300B
2001 BMW M5

SV SS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-14-2009, 11:17 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Olathe
Posts: 8
 
I would suggest pulling the Ignition module and having it bench tested at O'Reilly's, Autozone or whichever auto parts store can do it down there.
Unforgiven is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-15-2009, 08:04 AM
Senior Member
 
Dan Fahey's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Germantown
Posts: 3,178
 
Quote:
Originally Posted by SV SS View Post
I'm getting a P0336 DTC on a regular basis... The car seems to break up under moderate to heavy acceleration... Opti is new, about a week old and at the same time I replaced the ignition switch.

Car idles fine and starts fine no problems, but under acceleration I can hear and feel it breaking up. It sets the code sometimes on start up or when I'm driving down the highway at speed(80 or so). Occasionally it will set the 1351 and 1361 codes when it begins to break up but not all the time. I figure its setting these because of a bad signal off the crank sensor.

I'm wondering if anyone else has run into this problem, I've ordered a new crank sensor should be here tomorrow. I've followed the FSM as best I could but there are certain things I could not do, such as set certain parameters in the PCM. The wiring tests fine in the harness and at the PCM.

Anyone have any insight into what else I can check? I just hope I didn't get a bad opti...


P0336 Crankshaft Position Sensor A Circuit Range/Performance
P1351 Ignition Coil Control Circuit High Voltage
P1361 Ignition Control (IC) Circuit Low Voltage

Sounds like the Ignition Cable from the Opti to the Passenger Side connector..
Dan Fahey is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 10-16-2009, 12:58 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Green Valley, AZ
Posts: 206
 
Update, a new sensor took care of the P0336 DTC but still occasionally sets P1361. The opti connector cable tests good... I think the summit-brand opti I got is just junk... Lesson learned.

═══════════════════════════════════════╡Moe ╞═══════════════════════════════════════
1996 Impala SS
1995 Caprice Classic L99
2003 Mercury Marauder 300B
2001 BMW M5

SV SS is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-20-2014, 08:09 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
 
i have a impala with exactly same problem, Ive replaced sensor, distributor, the motor was freshly rebuilt 800 miles ago, no clue where to go next
tntkush is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome