Crazy night with this 95 9c1 what could it have been - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 04:07 AM Thread Starter
Senior Member
 
coltonx3's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Colton CA
Posts: 933
 
Crazy night with this 95 9c1 what could it have been

Got back from work 12 hr shift i had rained today heavy and light so i get back start car it runs for about 3 secs and turns off so i tried about 3 times no go so i put about 1 gallon gas thinking i was out cause the gauge dont read right but i pay attention to my trip miles after putting the gas car sounded like i wanted to turn over kept trying nothing last thing came to mind carb cleaner friend from work came back with the fuel and carb cleaner fluid not the spray so i poured most of it in the tank then car wanted to start even more then it started but sounded like **** after smashing out from work after about 2 mins it started to sound fine now runs fine
coltonx3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 05:48 AM
Senior Member
 
silverfox103's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Littleton, NH
Posts: 1,109
 
Send a message via AIM to silverfox103
First two things I thought of: 1. needs new wires or 2. Fuel pump is on the way out.

Tom C.

1994 RMW LAB---my toy from FL 156,000
1994 Caprice Wagon---never seen winter 105,000
1996 Cadillac Fleetwood---never seen winter 65,000
silverfox103 is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 07:24 AM
Member
 
MyPreciouSS's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lafayette, IN
Posts: 70
 
Garage
Dunno if this is true for our Imp's but be careful what type of carb/injector cleaner you put in that tank. In my 87 Monte SS I had the quadrajunk 4 bbl carb and when I put STP Carb/Injector cleaner into my tank it blew that sucker all to hell. Found out later the goop was to blame. Family mechanic told me to use EITHER carb cleaner (for carbs) or fuel injector cleaner (for fuel injectors) in the future, NEVER the combo crap. That was 15-20 years ago and have never had a problem since.

~"Lord Vader... your car is ready."~ -=- 1995 BBB Impala SS - 60k mi DD, Mobil 1 Full Syn, K&N Cold Air Kit (+ FB Delete), Nitto NT 450's, Viper Remote Start/Alarm, Pioneer Sound System, AC Delco Prof 7 yr. Battery/Double Platinum Plugs/Fuel Filter X 2/O2 Sensors/Brake Booster Check Valve, MSD Cap/Rotor/8.5MM Wires, Bosch Water Pump, 180 degree Stat, 3 yr. Serpentine, ProStop brake rotors/pads X 4, Front Bumper Repaint/Plate Delete, Airtex Fuel Pump -=- ISSCA #2537 -=- Hoosier INC -=-
MyPreciouSS is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 08:53 AM
Senior Member
 
SEO9C1's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maryland
Posts: 1,797
 
Quote:
Originally Posted by coltonx3 View Post
Got back from work 12 hr shift i had rained today heavy and light so i get back start car it runs for about 3 secs and turns off so i tried about 3 times no go so i put about 1 gallon gas thinking i was out cause the gauge dont read right but i pay attention to my trip miles after putting the gas car sounded like i wanted to turn over kept trying nothing last thing came to mind carb cleaner friend from work came back with the fuel and carb cleaner fluid not the spray so i poured most of it in the tank then car wanted to start even more then it started but sounded like **** after smashing out from work after about 2 mins it started to sound fine now runs fine
Your opti has been compromised w/ humidity/moisture. You need a new cap and rotor provided no permanent damage has occurred to the sensor. If so, you'll need a whole new unit.
SEO9C1 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 09:45 AM
Senior Member
 
fuzzcar's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: ky
Posts: 3,357
 
When you turn the key to "run" (just short of start) you should hear the fuel pump kick on for a couple seconds.

But any problem that involves rain and a 94-96 b-body not wanting to start I instantly think opti.

Project 1994 9C1 Caprice with LT1 - THAT LOOKS LIKE BK HAS WIPED HIS @$$ WITH!
fuzzcar is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 09:55 AM
Senior Member
 
Biglou's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: HOUSTON,TEXAS
Posts: 371
 
I think your pump is on its way out

Biglou is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 10:40 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: No Name City (SoCal)
Posts: 6,611
 
Quote:
Originally Posted by SEO9C1 View Post
Your opti has been compromised w/ humidity/moisture. You need a new cap and rotor provided no permanent damage has occurred to the sensor. If so, you'll need a whole new unit.
+1

my 9c1 has always had this problem.

Hit a puddle, your dead in the water.

1996 9c1 L99, now w/ LT1. 208k and counting.
1996 SS BBB
BigB9000 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 12:16 PM Thread Starter
Senior Member
 
coltonx3's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Colton CA
Posts: 933
 
Well am gonna go try and star it in a min let you know if if starts lol
coltonx3 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 12-01-2012, 06:43 PM Thread Starter
Senior Member
 
coltonx3's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Colton CA
Posts: 933
 
Started fine but after i was cleaning the intake and the lil red tube from the carb cleaner can shot in there and fell in one one the ports long story shot i used my dyson house vacuum and put the hose from tb on there was gonna do the tb bypass anway and fished and it sucked it out thank god lol am never doing that again..............car guns fine and cleaned my k&n filter danm thing was black
coltonx3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome