P0174 trouble code - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 01-16-2013, 10:10 AM Thread Starter
Senior Member
 
john96ss's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Parlier,CA.,USA
Posts: 347
 
P0174 trouble code

On my way to work this morning check engine light came on. P1074 is the code that came up. Any idea what is causing that?

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App


R.I.P.96 IMPALA SS BBB R.I.P.
burned in my driveway in 2000
"96 DBL S" F.A.S.S.T/Region Of Doom

1996 Impala SS #2 "LUNA*SS" INC Cen*Cal
john96ss is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 01-16-2013, 03:43 PM
Senior Member
 
angelo's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Suffield, CT.
Posts: 2,603
 
Garage
Send a message via AIM to angelo Send a message via Skype™ to angelo
P0174 System too Lean (Bank 2)

a few things could be wrong....type p0174 in the search box and start reading... 8-)

-ALF out....

ECIRS #427 ISSCA #01978
96 WX3 DGGM Bone Stock except Bilstein 0929/1104 odom fade mod, FB & HP delete, lower bushing mod,Stealth Brake Bolt mod,9C1 air dams,160 stat,TB-Bypass,Hi-Miler Hoses,Taylor wires,SStudio TB Boot & K&N,Bonnies,Pypes-X,Spintech Super Pro Streets

CLICK ME !!!
http://www.cardomain.com/ride/2386222/1
angelo is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 01-16-2013, 06:21 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: IL
Posts: 1,040
 
exhaust bolts broken, loose.
pcv fresh air tube cracked or broken
injector leaning out on the passenger side


p0174 is the lean code for bank 2

96 BBB CAI spintech ss304 exhaust,Tri-ys, Hotchkis everywhere,3:73s with eaton, 1.6cc/ls2 springs, black imp rims,dennys d-shaft,
98 Lumina 9c3, beater sold!
06 Impala magnaflows k/n
96 9c1 gone, not forgotten
96 BBB sold
ISSCA #2461
Bowtie 9C1LT1 is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 01-16-2013, 07:12 PM Thread Starter
Senior Member
 
john96ss's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Parlier,CA.,USA
Posts: 347
 
Gonna check it out this evening before i leave from work. Thanks
Quote:
Originally Posted by Bowtie 9C1LT1 View Post
exhaust bolts broken, loose.
pcv fresh air tube cracked or broken
injector leaning out on the passenger side


p0174 is the lean code for bank 2


Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App


R.I.P.96 IMPALA SS BBB R.I.P.
burned in my driveway in 2000
"96 DBL S" F.A.S.S.T/Region Of Doom

1996 Impala SS #2 "LUNA*SS" INC Cen*Cal
john96ss is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 01-18-2013, 12:59 PM
Senior Member
 
angelo's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Suffield, CT.
Posts: 2,603
 
Garage
Send a message via AIM to angelo Send a message via Skype™ to angelo
John96ss,

I had my oil change today and had the car scanned. I have P0174 too.
mine goes on and stays for about 60-100 miles then goes off and CEL turns off.....
Then in a day or 2 it does it again and CEL comes on.

As a step 1. we sprayed the MAF with MAF cleaner, and CEL was OFF when i went to mech today.
PCM only said it first happened 2300 miles ago and bank 2 was at 18% when Bank 1 was at 25%
mech said when it goes BELOW 25% it kicks the CEL on.....
I am just monitoring mine for now as car runs fine and pulls hard, just stupid CEL goes on....

Lastly i have a long hill on my daily commute and lean into throttle to get up the hill and that is common place for CEL to come on.....(cruz 1500 RPM @2000 RPM up hill)

-ALF out....
angelo is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 12-19-2013, 09:36 AM
Senior Member
 
angelo's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Suffield, CT.
Posts: 2,603
 
Garage
Send a message via AIM to angelo Send a message via Skype™ to angelo
To the OP....did you get this resolved ? I just had a re-occurrence.....

Back in mid Sept i got my custom CAT-Back installed.
Today on about 5 mile in to my 30 mile commute to work the CEL came on. got P0100 and P0174.

Starting to wonder if the cold weather is making this happen ? Or the winter mix of gas ?
I think i will buy a 20gal treatment of Chevron until next oil change to have it looked at again.
-ALF out...
angelo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome