9c1 not starting, is there a factory engine disable alarm? - Chevy Impala SS Forum
Impala SS Forum
Go Back   Chevy Impala SS Forum > 91 thru 96 B-body Model Specific > Caprice
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-30-2012, 05:51 PM
mickeyvex mickeyvex is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
mickeyvex is on a distinguished road
Default 9c1 not starting, is there a factory engine disable alarm?

I just dropped off my 95 9c1 caprice at the body shop to get painted. It drove fine like normal but after they took off the doors, hood, trunk lid, bumpers and such, it would not start. They said it would crank but not turn over and ask me if there was an alarm of some sort that would be causing it not to start because it was disconnected. they haven't had time to look more into it because there's a lot of body work to do to get ready to paint. I figured I'd ask the experts here and see what you thought the coincidence of removing doors N such and having the car not able to start. thanks for any input.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-30-2012, 06:18 PM
fbi9c1 fbi9c1 is online now
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles
Posts: 3,029
fbi9c1 is an unknown quantity at this point
Default

9c1's do not have systems like that. Mine has a hidden kill switch but if that were the problem it would not crank. The most likely answer is that the shop disconnected something. Make them find it and fix it. Good luck.
__________________
Jim B.

'95 9c1, pcmperformance.com 93 tune, Dynomax Ultraflo catback, K & N box filter, LT4 KM, 160 stat, 3.08 Posi.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-30-2012, 07:04 PM
mickeyvex mickeyvex is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
mickeyvex is on a distinguished road
Default

Thanks! That's what i was thinking but needed to make sure.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-30-2012, 11:24 PM
coppcarz coppcarz is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2003
Location: east coast, US
Posts: 206
coppcarz
Default

something they disassembled must have had a ground attached to it....I think one of the major 9C1 grounds hooks up to the fender
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-31-2012, 05:25 PM
mickeyvex mickeyvex is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
mickeyvex is on a distinguished road
Default

Thanks coppcarz, im going by there tomorrow and will pass this info along to the shop
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-02-2012, 06:56 PM
BlackDog BlackDog is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 11
BlackDog is on a distinguished road
Default

Check the wiring harness behind your license plate area that runs down under the car. I believe it is for the fuel pump. I recall having the same issue when I disassembled my car for paint years ago.

Then, find another bodyshop, because if they can't figure out something so basic, good luck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-03-2012, 05:59 AM
Goldmaster's Avatar
Goldmaster Goldmaster is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Warren, MI
Posts: 9,408
Goldmaster is on a distinguished road
Default

Look for the fuel pump ground that attaches to the driver side trunk hinge support. Maybe they disconnected it or it came loose when they popped the trunk lid off. Listen for the fuel pump when you turn the key on to see if it's priming.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-03-2012, 09:08 AM
mickeyvex mickeyvex is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
mickeyvex is on a distinguished road
Default

Thanks blackdog and goldmaster! Great info!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:27 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
(c) 2007-2014 Impala SS Forum