P0174 trouble code - Chevrolet Impala SS Forum : Chevy Impala SS Forums
Impala SS Forum
Go Back   Chevrolet Impala SS Forum : Chevy Impala SS Forums > 91-96 Impala/B-body > Engine Problems/Maintenance
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-16-2013, 09:10 AM
john96ss's Avatar
john96ss john96ss is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Parlier,CA.,USA
Posts: 343
john96ss is an unknown quantity at this point
Default P0174 trouble code

On my way to work this morning check engine light came on. P1074 is the code that came up. Any idea what is causing that?

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
__________________

R.I.P.96 IMPALA SS BBB R.I.P.
burned in my driveway in 2000
"96 DBL S" F.A.S.S.T/Region Of Doom

1996 Impala SS #2 "LUNA*SS" Legacy C.C. cen cal F.A.S.S.T./Region Of Doom
20" staggered FOOSE wheels, C3Fab extended rear arms, Hotchkis lowering springs, Belltech drop shocks, custom CAI, side script done in HOK fireball mini flake,suede headliner, more to come soon...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-16-2013, 02:43 PM
angelo's Avatar
angelo angelo is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Suffield, CT.
Posts: 2,336
angelo can only hope to improve
Send a message via AIM to angelo Send a message via Skype™ to angelo
Default

P0174 System too Lean (Bank 2)

a few things could be wrong....type p0174 in the search box and start reading... 8-)

-ALF out....
__________________
ECIRS #427 ISSCA #01978
96 WX3 DGGM Bone Stock except Bilstein 0929/1104 odom fade mod, FB & HP delete, lower bushing mod,Stealth Brake Bolt mod,9C1 air dams,160 stat,TB-Bypass,Hi-Miler Hoses,Taylor wires,SStudio TB Boot & K&N,Bonnies,Pypes-X,Spintech Super Pro Streets

http://www.vimeo.com/1191344 CLICK ME !!!
http://www.cardomain.com/ride/2386222/1
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-16-2013, 05:21 PM
Bowtie 9C1LT1 Bowtie 9C1LT1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: IL
Posts: 1,036
Bowtie 9C1LT1 is an unknown quantity at this point
Default

exhaust bolts broken, loose.
pcv fresh air tube cracked or broken
injector leaning out on the passenger side


p0174 is the lean code for bank 2
__________________
96 BBB CAI spintech ss304 exhaust,Tri-ys, Hotchkis everywhere,3:73s with eaton, 1.6cc/ls2 springs, black imp rims,dennys d-shaft,
98 Lumina 9c3, beater
96 9c1 gone, not forgotten
96 BBB sold
ISSCA #2461
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-16-2013, 06:12 PM
john96ss's Avatar
john96ss john96ss is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Parlier,CA.,USA
Posts: 343
john96ss is an unknown quantity at this point
Default

Gonna check it out this evening before i leave from work. Thanks
Quote:
Originally Posted by Bowtie 9C1LT1 View Post
exhaust bolts broken, loose.
pcv fresh air tube cracked or broken
injector leaning out on the passenger side


p0174 is the lean code for bank 2


Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
__________________

R.I.P.96 IMPALA SS BBB R.I.P.
burned in my driveway in 2000
"96 DBL S" F.A.S.S.T/Region Of Doom

1996 Impala SS #2 "LUNA*SS" Legacy C.C. cen cal F.A.S.S.T./Region Of Doom
20" staggered FOOSE wheels, C3Fab extended rear arms, Hotchkis lowering springs, Belltech drop shocks, custom CAI, side script done in HOK fireball mini flake,suede headliner, more to come soon...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-18-2013, 11:59 AM
angelo's Avatar
angelo angelo is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Suffield, CT.
Posts: 2,336
angelo can only hope to improve
Send a message via AIM to angelo Send a message via Skype™ to angelo
Default

John96ss,

I had my oil change today and had the car scanned. I have P0174 too.
mine goes on and stays for about 60-100 miles then goes off and CEL turns off.....
Then in a day or 2 it does it again and CEL comes on.

As a step 1. we sprayed the MAF with MAF cleaner, and CEL was OFF when i went to mech today.
PCM only said it first happened 2300 miles ago and bank 2 was at 18% when Bank 1 was at 25%
mech said when it goes BELOW 25% it kicks the CEL on.....
I am just monitoring mine for now as car runs fine and pulls hard, just stupid CEL goes on....

Lastly i have a long hill on my daily commute and lean into throttle to get up the hill and that is common place for CEL to come on.....(cruz 1500 RPM @2000 RPM up hill)

-ALF out....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-19-2013, 08:36 AM
angelo's Avatar
angelo angelo is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Suffield, CT.
Posts: 2,336
angelo can only hope to improve
Send a message via AIM to angelo Send a message via Skype™ to angelo
Default

To the OP....did you get this resolved ? I just had a re-occurrence.....

Back in mid Sept i got my custom CAT-Back installed.
Today on about 5 mile in to my 30 mile commute to work the CEL came on. got P0100 and P0174.

Starting to wonder if the cold weather is making this happen ? Or the winter mix of gas ?
I think i will buy a 20gal treatment of Chevron until next oil change to have it looked at again.
-ALF out...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Chevrolet Impala SS Forum : Chevy Impala SS Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
(c) 2007-2011 Impala SS Forum