Chevy Impala SS Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
1,050 Posts
Discussion Starter · #1 ·
What's up guys i have a 95 impala ss and i have a LE2 top end cam package and at 125k i rebuild the bottom end. My car was dynotuned prior to the rebuild and ran great, after the rebuild I developed a idle issue, so i started playing with the throttle body and no luck. Then I did some researching and some were saying it may be the MAF, so i had one that I bought a while ago from a forum member switched it out along with the IAC sensor that TPS. I have new Plugs autolite platniums in new opti. I also have fairly new O2 sensors less than 15k or so new walbro fuel pump ect. I'm lost i was just wondering if I need to have my car dyno tuned again to line everything up again. Also seems to running a little rich also becaus i can kind of smeel gas as im idling in traffic but nothing major. I was considering what to check out before I went and had my car dyno tuned again. Thanks and the only thing replaced in the bottome end was the rings bearing ect, I also had the block honed and the machine shop. Can somebody help, Car seems to run fine other than the first start up and pulling off. I'm sorry for sooo long LOL Plust help thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
9,190 Posts
What's up guys i have a 95 impala ss and i have a LE2 top end cam package and at 125k i rebuild the bottom end. My car was dynotuned prior to the rebuild and ran great, after the rebuild I developed a idle issue, so i started playing with the throttle body and no luck. Then I did some researching and some were saying it may be the MAF, so i had one that I bought a while ago from a forum member switched it out along with the IAC sensor that TPS. I have new Plugs autolite platniums in new opti. I also have fairly new O2 sensors less than 15k or so new walbro fuel pump ect. I'm lost i was just wondering if I need to have my car dyno tuned again to line everything up again. Also seems to running a little rich also becaus i can kind of smeel gas as im idling in traffic but nothing major. I was considering what to check out before I went and had my car dyno tuned again. Thanks and the only thing replaced in the bottome end was the rings bearing ect, I also had the block honed and the machine shop. Can somebody help, Car seems to run fine other than the first start up and pulling off. I'm sorry for sooo long LOL Plust help thanks

no exghst leaks? egr? does the idle **** up after it warms up or always?

no vacuum leaks?

do you have a tb bypass?

compession ?

whats the fp?
 

·
Registered
Joined
·
1,050 Posts
Discussion Starter · #3 ·
it's should be the same compression as it was when the bottom end was stock, I do have the throttle body bypass after the rebuild he just decided to go ahead and do it before he hooked everything up, i have the egr delete i might have a small exaust lead from the passanger side header but nothing serious. Not sure about the fuel pressure though. I runs fine when i get on the highway it just right when i start up and pull off and come to a stop sign it seems to want to cut off or something it won't hold a stady idle unitl it's been running for a min like get on the highway then it's fine with stop lights ect
 

·
Premium Member
Joined
·
2,327 Posts
Try bumping the idle 150 RPM via Tuner Cat.
 

·
Registered
Joined
·
1,050 Posts
Discussion Starter · #6 ·
would anyone suggest having the car dyno tuned again to get the full potential from the new engine? Thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
8,383 Posts
I would say yes, but before you dyno tune it, make for damn sure the vacuum leaks, if you have any as well as exhaust leaks are fixed, no matter how small you think they are, both of these problems would cause it to run rich and it would be a nightmare for your tuner to tune it.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top