Chevy Impala SS Forum banner

1 - 5 of 5 Posts
S

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #1
How hot does your Caprice run? I've got a 92 Wagon with a 350 TBI. It runs about a half a click past the middle. I'm running a 160 degree stat. Please post your response. Thanks,
 
F

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #2
Hi Mike! As you know, I have a 93 Caprice with the 305 TBI. The temp gauge runs around the 1/4 mark. It only sees the 1/2 mark on heally hot days with the AC on in stop-and-go traffic. Then only while I'm standing still. When I start moving again it goes back down to 1/4.

Do you know if your radiator the factory original? If it is - and especially if it has ever had tap water put in it (you should always use distilled water) it may need to be rotted out.

If you do have the radiator rotted, be prepared - sometimes pin holes will appear that were previously plugged with sediment and, for lack of a better word, crud.

HTH


------------------
Jay - 93 DGGM Caprice "SS"



[This message has been edited by FakeSS (edited April 02, 2001).]
 
U

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #3
My 91 with the 305 runs normally at half way between the 1/4 and 1/2 mark. If I step on it hard it climbs to the 1/2 mark, but then it comes down fast to the original position. Also I don't have the original radiator.
 
P

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #4
my 91 305TBI never goes over 1/4 even when towing. i put a 9C1 replacement radiator in it instead of the wimpy tiny stock one.
 
L

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #5
i don't have a caprice of my own yet, but i know for sure that dr's LT1 powered caprice usually runs at about temperature a bit over the middle, i can't recall any major probs caused by that, but i do remember that his car spit some antifreeze out a couple of times
 
1 - 5 of 5 Posts
Top