Alarm Remote Range/Reception - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 01-16-2011, 03:01 PM Thread Starter
Senior Member
 
WaWaZat's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Chicago
Posts: 566
 
Alarm Remote Range/Reception

I've recently had a Code Alarm alarm/auto start installed. Most of the time the remote range is great... and can extend it pretty good if I hold the remote under my chin. But every once in a while, I can't get it to work even while right up on the car. Does anyone else have these issues? If so, what alarm do you have? Or if you never have this issue, what alarm/auto start do you have??

Michael Szromba
'95 Roadmaster Wagon almost 300K miles
'94 Roadmaster Wagon low 100K miles
...both burgundy woodgrain!
WaWaZat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 01-17-2011, 11:31 AM
Senior Member
 
bwebb's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: west tennessee
Posts: 296
 
Garage
i have'nt hade this problem, the only time mine don't work(within range) is around high voltage, like the transformers at my work, they also don't work great around very tall buildings(so i've heard)

http://www.cardomain.com/id/bwebb
'95 dggm caprice b4u
bwebb is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 01-17-2011, 11:43 AM Thread Starter
Senior Member
 
WaWaZat's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Chicago
Posts: 566
 
Quote:
Originally Posted by bwebb View Post
i have'nt hade this problem, the only time mine don't work(within range) is around high voltage, like the transformers at my work, they also don't work great around very tall buildings(so i've heard)
What system are you using?

Michael Szromba
'95 Roadmaster Wagon almost 300K miles
'94 Roadmaster Wagon low 100K miles
...both burgundy woodgrain!
WaWaZat is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 01-17-2011, 12:03 PM
Senior Member
 
bwebb's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: west tennessee
Posts: 296
 
Garage
commando fm870

http://www.cardomain.com/id/bwebb
'95 dggm caprice b4u
bwebb is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 01-17-2011, 12:27 PM
Senior Member
 
juniorwatson's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Georgetown, TX
Posts: 2,505
 
I don't have the issues you described. I have a Viper 4103XV remote start system installed in my '98 Tahoe.

I can easily start the truck from the front door of my office BLDG to where it is in the parking lot, which I'd estimate to be 50 yards away.

Clear Image Tri-Ys & Hi-Flow cats >> 2.5" X-Pipe & Magnaflow Tri-Chambers, Mike Harris 4L60E, Circle-D 2,400 RPM TC, All MOOG FT End & Del-A-Lum bushed MOOG CTRL Arms, Eibach FT & New Stock HT rear springs. Hotchkis Sway Bars & End Links, RAISS, 3.73 Gears in Eaton carrier, Dynoshaft & CIA Loop, BMR Trailing Arms, Braided Brake Hoses, Taylor Spiro-Pro Wires, AutoMeter Water Temp & Oil PSI Gauges, Impala Console. ATE Blue Brake Fluid. Skip White distributor. 20's, Z28 Cluster, Corbeau GTS Seat
juniorwatson is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 01-17-2011, 12:38 PM Thread Starter
Senior Member
 
WaWaZat's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Chicago
Posts: 566
 
Yeah, normally the range is nice. Every once in a while it will give me a prob. For instance, about 40% of the time in a certain grocery store parking lot, I have trouble. Works in my backyard about 99% of the time... the other 1% gets frustrating.

My installer says that this is common interference. Said he had a whole day where remotes weren't working at his shop and had to pull his cars out to the next block for programming. He also says that if buttons get pushed too many times, the system will temporarily lock me out... so possible if I had to hit the button a coupe times from a distance, by the time I'm right up on the car the reason it isn't working is because I'm locked out.

Michael Szromba
'95 Roadmaster Wagon almost 300K miles
'94 Roadmaster Wagon low 100K miles
...both burgundy woodgrain!
WaWaZat is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 01-17-2011, 01:12 PM
Senior Member
 
94MI9C1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 8,383
 
Quote:
Originally Posted by WaWaZat View Post
Yeah, normally the range is nice. Every once in a while it will give me a prob. For instance, about 40% of the time in a certain grocery store parking lot, I have trouble. Works in my backyard about 99% of the time... the other 1% gets frustrating.

My installer says that this is common interference. Said he had a whole day where remotes weren't working at his shop and had to pull his cars out to the next block for programming. He also says that if buttons get pushed too many times, the system will temporarily lock me out... so possible if I had to hit the button a coupe times from a distance, by the time I'm right up on the car the reason it isn't working is because I'm locked out.
I get range issues every now and then with my Viper unit that I have, but it is a known issue with it.

Maybe in the certain parking lot it is all the soccer moms with Onstar in there Tahoes throwing off your alarm

You have to think though to that the more populated of a city you live in, the interference is going to rise as look at all the people with cell phones, Onstar systems, other remote start systems, etc. It shouldn't interfere but all the other things around the area put noise with in the band that the alarm works in and can cause this.

Mike
ISSCA member # 2344
Hoosier INC Member
1994 Chevy Caprice 9C1, 126,000 miles, T56, 4.10's

C6 Grandsport Brake Install C6 Z06 Wheels T56 Installation Manual

Last edited by 94MI9C1; 01-17-2011 at 01:14 PM.
94MI9C1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome