(94 RMW) No Dash and No Tail Lights - Chevy Impala SS Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 02-23-2016, 10:57 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 428
 
(94 RMW) No Dash and No Tail Lights

I have read through probably a dozen posts, but it seems like every posted problem had a different resolution!! :/

So late last year I noticed that I had dash lights nor tail lights. (brake lights, turn signal and head lights all work fine, just not the tail lights when the lights are on)

Based on the posts, I pulled just about every fuse in the driver side panel and under hood and all fuses look good. I had the radio pulled and put it back in (based on someone's comments in another post). I pulled the Head Light Switch and Twilight Sentinel Switch to replace (Twilight Sentinel Switch looks to be unavailable from anywhere...).

I don't know when they stopped working since I only drive the car a couple of times a year.

Any suggestions on where to start looking?
Thanks
Brent

1994 Buick RMW
1996 Buick RMW
1986 GMC Burb (454/400)
1967 Chevy II Wagon (15yr+ project)
1969 MGC GT
1971 Scotty Serro Hilander
bthomas71chevy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 02-23-2016, 07:25 PM
Senior Member
 
silverfox103's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Littleton, NH
Posts: 1,146
 
Send a message via AIM to silverfox103
Replace the "chime" box, passenger side kick panel.

Tom

1994 RMW LAB---my toy from FL 156,000
1994 Caprice Wagon---never seen winter 105,000
1996 Cadillac Fleetwood---never seen winter 65,000
silverfox103 is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 02-23-2016, 08:16 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 428
 
Tom - thanks for your reply. Can you expand on what a chime box is and how it relates to the issue?
bthomas71chevy is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 02-23-2016, 08:39 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 428
 
Btw - anyone have a source for the twilight sentinel module and the black head light mounting piece (that screws into the headlight switch)? I always seem to snap them off in the switch. 👎

1994 Buick RMW
1996 Buick RMW
1986 GMC Burb (454/400)
1967 Chevy II Wagon (15yr+ project)
1969 MGC GT
1971 Scotty Serro Hilander
bthomas71chevy is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 02-23-2016, 09:42 PM
Senior Member
 
silverfox103's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Littleton, NH
Posts: 1,146
 
Send a message via AIM to silverfox103
Somehow, the chime box is connected to your lighting and the twilight sentinel. Whenever you have lighting issues that don't make sense and you can't figure out; swap the chime box. They are known to have bad solder joints on the board.

Last year my 94 RMW, had lighting problems. Periodically, the tail lights would not shut off. Changed the box and it cured the problem.

Pull the kick panel off and the chime box is right there.

It may not be your problem, but there's a good chance it is. It's roughly 4" x 6" with one plug into it.


Tom

1994 RMW LAB---my toy from FL 156,000
1994 Caprice Wagon---never seen winter 105,000
1996 Cadillac Fleetwood---never seen winter 65,000

Last edited by silverfox103; 02-23-2016 at 09:44 PM.
silverfox103 is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 02-27-2016, 03:36 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 428
 
So I spent hours today pulling panels, checking ground connections and swapping parts and still have <b> NO taillights nor Dash Lights!!!!</b>

I started by installing a new Head Light Switch - Nothing.

I pulled the taillights and checked the bulbs, all good except one of the little bulbs, but replacing that didn't make a difference.

I swapped out (from my other Buick Roadmaster where everything works fine)
- a good Twilight Sentinel Switch (the dial under the head light switch),
- the green "chime box" (driver side foot well),
- the white box (passenger side foot well),
- checked the grounds at the "D-pillar" (driver side rear by tailgate)
- checked the grounds at the driver side foot well (under the carpet)

...still
- NO Dashboard Lights
- NO Tail Lights
- NO "annoying" dinging sound from the green box when the headlight switch is pulled and head lights are on.



I have interior lights, head lights, door lights, turn signals, brake lights...

I "probed" the sockets in the tail light, and all have power to both sides of the plugs (lighting up my probe, if that make sense), so would it be a ground some place?!

Help?!

1994 Buick RMW
1996 Buick RMW
1986 GMC Burb (454/400)
1967 Chevy II Wagon (15yr+ project)
1969 MGC GT
1971 Scotty Serro Hilander
bthomas71chevy is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 02-27-2016, 05:30 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 428
 
FWIW, After trying googling the issue, I noticed that multiple other cars with the same issue have also didn't have the front running lights, so I checked and sure enough, no front running lights for me either. :/

So, with the knob half way pulled out (for the running lights), I have...
- No Dash lights
- No front or rear running lights

With the knob pulled all the way out, I have head lights, still no Dash or Tail Lights.

1994 Buick RMW
1996 Buick RMW
1986 GMC Burb (454/400)
1967 Chevy II Wagon (15yr+ project)
1969 MGC GT
1971 Scotty Serro Hilander
bthomas71chevy is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 03-02-2016, 07:40 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 428
 
...anyone have any other suggestions?

I got a Haynes manual and tried to look at the wiring section but left me lost as to what to look for?

I guess im confused as to why the bulbs have power but not lighting and has left me guessing its a ground some place? (Per prior reply above) i checked the ground in the rear cargo area and the ground in the driver side foot area and they looked fine.

Suggestions?!
bthomas71chevy is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 03-02-2016, 08:54 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 428
 
I just went out and started probing grounds and have power (probe light) on...
- the metal part of headlight switch
- the ground area in footwell
- AND when i hook the probe from neg bat term to the ground bolt a ft from battery it lights up!!!

So im guessing that some power cable some place is touching the body?!

A couple years ago a replaced the starter and since have had battery drains, couple it be the main starter cable or a bsd starter?
bthomas71chevy is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 03-05-2016, 09:08 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 428
 
...alright forget the probe testing bc i think i was getting wrong readings.

I got a new volt meter and started poking around. I have no volts at the tail light fuse. No volts at tail lights either as expected. I looking at the wiring at the back of the Haynes manual, and have 12 volts at the red wire going into head light switch, good. I am not getting anything at yellow (inst panel lights) or at brown (tail light) when it should, so for grins i pulled the plugs off the head light switch and ran a hard wire from red to yellow, dash lights up!! I touched the brown, tail lights lit up!!

Sooo, this is a new head light switch. Is there something in the twilight sential that would be feeding into switch that would stop current from flowing?!?! I wouldnt think so, but am confused.

I hate spending another $25 bucks on another switch.

What do you all think?
bthomas71chevy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome