Rebuilt PS pump missing high side casting - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 04-20-2019, 06:24 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Montreal and Long Island, NY.
Posts: 397
 
Rebuilt PS pump missing high side casting

How do you swap the pressure side connection casting? Note the old one in the foreground. There's no thread in the new pump - so is that supposed to be pressed out and in? Read a bunch of threads on ps pump replacement and noone mentioned this little conundrum.
Note: This is for my 96 fwb.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20190420_1912380.jpg
Views:	16
Size:	335.9 KB
ID:	182358  

Click image for larger version

Name:	IMG_20190420_1928055[1].jpg
Views:	5
Size:	325.6 KB
ID:	182360  


\'89 Boxy w spot - Belton Missouri 9C1 / RIP
\'95 White NCSHP 9C1 - RRs, a hockey puck, summit turbos and a Herter tune.
\'96 DGGM L99 - only driven to Church on Sundays \"[Smile]\"
'96 TripleBlack Fleet - On Impy rims and ASA Monoblok 19x8.5 w pirelli 245/45
James H.

Last edited by imported_Eracer; 04-20-2019 at 06:30 PM.
imported_Eracer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 04-20-2019, 08:28 PM
Senior Member
 
babywag's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: California
Posts: 960
 
You sure there isn't just a plug stuck in the hole from when they painted it?
babywag is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 04-20-2019, 08:47 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Montreal and Long Island, NY.
Posts: 397
 
Take a close look. The old pump in foreground has fluid pressure output bung and pressure sensor connector. The circa 2015 reman which I've had on the shelf has nothing but a smooth bore. It looks like that piece needs to be pressed on off and on.
Edit: now i'm thinking just another ****ed up reman where they forgot to press on the bung/casting pressure side casting.
Edit2: and if you could think they would **** it up in mexico, it's no surprise they would **** it up even more in china with the cardone garbage. This is a sad state of affairs.

\'89 Boxy w spot - Belton Missouri 9C1 / RIP
\'95 White NCSHP 9C1 - RRs, a hockey puck, summit turbos and a Herter tune.
\'96 DGGM L99 - only driven to Church on Sundays \"[Smile]\"
'96 TripleBlack Fleet - On Impy rims and ASA Monoblok 19x8.5 w pirelli 245/45
James H.

Last edited by imported_Eracer; 04-20-2019 at 08:53 PM.
imported_Eracer is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 04-20-2019, 09:14 PM
Senior Member
 
babywag's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: California
Posts: 960
 
Can't take close look your pic doesn't show reman. and too small/bad angle.
All pumps I've had they simply unscrew.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	C8D30F05-FF5A-4C55-881B-FF7BB930B1E3.jpg
Views:	14
Size:	504.7 KB
ID:	182402  


Last edited by babywag; 04-20-2019 at 09:47 PM.
babywag is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 04-21-2019, 07:41 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Montreal and Long Island, NY.
Posts: 397
 
Thanks for weighing in babywag. This is perplexing to me, no threads inside reman casting.
Edit: Ah, I pulled the piston and spring out to reveal the threads. Question: Do I pull the C-clips off the end before unbolting the casting?
Thx in advance!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20190421_0836134.jpg
Views:	9
Size:	314.2 KB
ID:	182418  

Click image for larger version

Name:	IMG_20190421_0836049.jpg
Views:	6
Size:	293.2 KB
ID:	182420  

Click image for larger version

Name:	IMG_20190421_0854528.jpg
Views:	4
Size:	400.2 KB
ID:	182422  


\'89 Boxy w spot - Belton Missouri 9C1 / RIP
\'95 White NCSHP 9C1 - RRs, a hockey puck, summit turbos and a Herter tune.
\'96 DGGM L99 - only driven to Church on Sundays \"[Smile]\"
'96 TripleBlack Fleet - On Impy rims and ASA Monoblok 19x8.5 w pirelli 245/45
James H.

Last edited by imported_Eracer; 04-21-2019 at 08:00 AM.
imported_Eracer is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 04-21-2019, 09:23 AM
Senior Member
 
babywag's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: California
Posts: 960
 
Hard to tell from pic but it looks like some form of plug in there. Very odd. If it was me I'd try to see if I could remove it.
babywag is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 04-21-2019, 12:56 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Montreal and Long Island, NY.
Posts: 397
 
Yep, that's the plunger and spring which I didn't realize comes out. Last pic I turned it over and it fell out, revealing the threads within. I let it sit on the ps on the past pic for reference.

Thanks for your help. It's always nice to have someone look at something with a different set of eyes.

\'89 Boxy w spot - Belton Missouri 9C1 / RIP
\'95 White NCSHP 9C1 - RRs, a hockey puck, summit turbos and a Herter tune.
\'96 DGGM L99 - only driven to Church on Sundays \"[Smile]\"
'96 TripleBlack Fleet - On Impy rims and ASA Monoblok 19x8.5 w pirelli 245/45
James H.
imported_Eracer is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 04-21-2019, 02:16 PM
Senior Member
 
babywag's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: California
Posts: 960
 
glad you figured it out...odd that those were in there but not line fitting/casting.
babywag is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
front end rebuilt now front sets high <<1 of 1>> Suspension 10 05-14-2013 08:44 AM
Water Pump Casting Numbers and Letters bkh Heating/Cooling/HVAC 0 08-25-2011 06:52 PM
PS Pump #5 is acting up - Ordering a Tom Lee box and pump on Monday! scoob8000 Suspension 38 06-24-2007 10:56 AM
95 4L60E rebuilt . . . now vibrates in 4th especially at high speed!! ratchetmaster Drivetrain 17 02-23-2007 08:03 AM
Rebuilt Engine Missing tlpierce Engine Problems/Maintenance 3 04-20-2006 12:55 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome