data log review - Page 2 - Chevy Impala SS Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 11:17 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Wake Forest, North Carolina
Posts: 1,751
 
I sent these logs to pcmforless who did the mail order tune but they refused to even look at it unless the log is taken in datamaster or freescan.

94 Impala SS- 388 LTx, AFR 210cc heads, Lloyd Elliot cam, 11.67:1 compression, Nitrous Outlet 200 shot
old setup: Procharger, etc...520 RWHP
70 El Camino SS 396
72 Chevelle
70 Chevelle convertible
70 Chevelle hardtop
94SSman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 11:38 AM
Senior Member
 
babywag's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: California
Posts: 909
 
Quote:
Originally Posted by 94SSman View Post
The check engine light works but has not been on. I'll contact eehack and see why I am getting this error. Without being able to read my own logs there's not much I can do. I may just trailer it to the tuner to be safe.
Withh all those random errors and weird data @ times I would not try to have it tuned.
Something is wrong and needs to be resolved.
babywag is offline  
post #13 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 11:44 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Atlanta
Posts: 811
 
Quote:
Originally Posted by babywag View Post
Looked @ log closer. You have some weirdness going on. Lots of error codes popping up momentarily and data way off sometimes? How is your wiring? Good clean grounds? Need to take a good look @ it.
A crappy OBD cable will inject a lot of garbage into the datastream


Quote:
Originally Posted by 94SSman View Post
I sent these logs to pcmforless who did the mail order tune but they refused to even look at it unless the log is taken in datamaster or freescan.
Amazing you even got something that runs from them. That place is well known for ripping people off. From what I can see, your tune is driveable - there's nothing there that screams 'danger to manifold!'. The knock counts are high - but are you hearing ping at all? If not, it could be false knock, buuuuut it could also be real knock that you just can't hear.


What heat range plugs are you running? At 11.5:1 you should be about two heat ranges cooler than stock. Also, your 52mm is most likely doing just fine on that mill.


1995 Caprice ERE 383, CIA long tubes, Dynomax VT's, RAISS, Kore3/Z06 brakes, 3.42 posi, Boss 338 20's, 12 way seats, Impala SS console, etc etc etc
atlantadan is offline  
 
post #14 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 01:46 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Wake Forest, North Carolina
Posts: 1,751
 
I got the cable from moates.net.

I haven't heard any knock at all and the car drives great with no problems. It idles good when warm and cold.

I was running NGK TR6's when the data logs was taken but I have NGK BR7ES's that just arrived. Those are 2 heat ranges cooler than stock and it is what was recommended by Nitrous Outlet.

94 Impala SS- 388 LTx, AFR 210cc heads, Lloyd Elliot cam, 11.67:1 compression, Nitrous Outlet 200 shot
old setup: Procharger, etc...520 RWHP
70 El Camino SS 396
72 Chevelle
70 Chevelle convertible
70 Chevelle hardtop
94SSman is offline  
post #15 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 02:03 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Atlanta
Posts: 811
 
I am running those same plugs. They will help with the knock counts, but you still may have to get in those cells and pull some timing out. I am surprised that you're getting those errors with a Moates, so it's probably not the cable. Make sure everything - and I mean everything - is otherwise inactive/off on the laptop you are using. Including your firewall and antivirus. The last thing to try is to update the FTDI drivers, as something may have gone sideways.


Once you get the knock counts down (if at all) then go in and start looking at fueling. Pull the timing out, flash, re-log the car and see what you see. If you don't see any real change by pulling 10 degrees out, then its probably false knock. For fueling, once the laughing gas comes into the game, I'm out of my league.


1995 Caprice ERE 383, CIA long tubes, Dynomax VT's, RAISS, Kore3/Z06 brakes, 3.42 posi, Boss 338 20's, 12 way seats, Impala SS console, etc etc etc
atlantadan is offline  
post #16 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 02:35 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Wake Forest, North Carolina
Posts: 1,751
 
This is the error message eehack gives me.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20190324_153404989_1553456104943.jpg
Views:	6
Size:	255.0 KB
ID:	181992  


94 Impala SS- 388 LTx, AFR 210cc heads, Lloyd Elliot cam, 11.67:1 compression, Nitrous Outlet 200 shot
old setup: Procharger, etc...520 RWHP
70 El Camino SS 396
72 Chevelle
70 Chevelle convertible
70 Chevelle hardtop
94SSman is offline  
post #17 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 03:07 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Wake Forest, North Carolina
Posts: 1,751
 
Photo of plug attached.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190324-160535_1553457998552.png
Views:	9
Size:	1.46 MB
ID:	181994  


94 Impala SS- 388 LTx, AFR 210cc heads, Lloyd Elliot cam, 11.67:1 compression, Nitrous Outlet 200 shot
old setup: Procharger, etc...520 RWHP
70 El Camino SS 396
72 Chevelle
70 Chevelle convertible
70 Chevelle hardtop
94SSman is offline  
post #18 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 03:13 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Atlanta
Posts: 811
 
Broken definitions file for eehack. Under settings/advanced, you'll see it there. Search around for a new replacement file - they're all over the web.






1995 Caprice ERE 383, CIA long tubes, Dynomax VT's, RAISS, Kore3/Z06 brakes, 3.42 posi, Boss 338 20's, 12 way seats, Impala SS console, etc etc etc
atlantadan is offline  
post #19 of 43 (permalink) Old 03-24-2019, 04:03 PM
Senior Member
 
babywag's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: California
Posts: 909
 
From Steve posted on his site...

broken definition file, there are three ways to go here.

first, to reset the settings completely. in your start menu, my installer installs a ‘reset all settings’ shortcut (in the ‘advanced’ submenu). you can use that.

second, you could find the key in the registry at HKEY_CURRENT_USER\Software\EEHack\fbodytech.com and fix it (or remove that one key so it’ll default)

third, simply rename or move the definition that’s crashing it, then fire it up. eehack, on being unable to find a definition file, will lock itself up and prompt you to find a new one.

…i intended to do that re-selection routine when you run into an ‘invalid’ file too, but never got around to it…
babywag is offline  
post #20 of 43 (permalink) Old 04-13-2019, 02:00 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Wake Forest, North Carolina
Posts: 1,751
 
I've been trying to get eehack working for weeks. I started by uninstalling and reinstalling but that didn't work. The link in Steve's post is dead. How do I find the definition file that is crashing it?

94 Impala SS- 388 LTx, AFR 210cc heads, Lloyd Elliot cam, 11.67:1 compression, Nitrous Outlet 200 shot
old setup: Procharger, etc...520 RWHP
70 El Camino SS 396
72 Chevelle
70 Chevelle convertible
70 Chevelle hardtop
94SSman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why is my '96 SS running so poorly? w/ Ultra-Gauge "data log" video! kpeters59 Engine Problems/Maintenance 26 04-21-2011 01:10 PM
is my torque converter slipping? data log included ahoora PCM Programming/Engine Management 3 01-10-2010 09:23 PM
What do I need to log data? Richlough Caprice 1 10-13-2009 08:20 PM
Data Log SSoreal PCM Programming/Engine Management 0 04-13-2009 07:54 PM
Stock Data Log? gollygwagen Engine Performance 0 02-13-2004 10:54 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome