TC & ABS Lights Aglow . . . . . . . . Again - Chevy Impala SS Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 12-09-2006, 01:41 AM
96 Black
Guest
 
Posts: n/a
Post

Lots of ice lately that has been excersizing the TC. I noticed the lights did not go out after startup this morning, so I re-started and they went off but only for a moment and have stayed on consistantly all day.

I'll pull codes tomorrow, but if it's another cable that will make the 5th one (well of course counting the 2 the rear discs took).

Just whining here.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 12-12-2006, 06:09 AM
96 Black
Guest
 
Posts: n/a
Post

33.
rr sensor continuity.
Code kept resetting with just the key on.
Figuring a genuine break somewhere, not just pin/reluctor grime.
Called Dal.
Price up 40% in the last 2 years.
Sensor/pigtail is absolute easiest thing to throw money at and replace.
Delivery next week.
Report back later.
post #3 of 15 (permalink) Old 12-12-2006, 06:02 PM
edy923
Guest
 
Posts: n/a
Post

I had the same code pop up here and there. I replaced the sensor and had no more issues. It turned out to be the clip that held the harness to the control arm broke and the wire was rubbing against my tire...
 
post #4 of 15 (permalink) Old 12-12-2006, 08:19 PM
96 Black
Guest
 
Posts: n/a
Post

10-4. The powdercoat is chuncking off my Hotchkis arms and gave me the impression it was maybe STARTING to think about fraying the insulation on the pigtail. When the new one shows I'll bang the rotor off to check grime at the tip anyway.

At least I was smart and bedded the whole magnet end in silicone so it will remove easily.

A smart guy might order all 4 sensors from Dal just for backup. No telling what those dam things will cost in a couple years.
post #5 of 15 (permalink) Old 12-14-2006, 02:32 AM
bigbusa
Guest
 
Posts: n/a
Post

96 lac good point i went thru 5 of these already in my car in 2 1/2 years two of them was by a mechanic doing my gears
post #6 of 15 (permalink) Old 12-16-2006, 04:42 AM
96 Black
Guest
 
Posts: n/a
Post

Received UPS ship notice.
This is getting exciting.

And, bigbusa,
After long enough there's just no way to get them out alive anymore. Then it's just hammertime with a creditcard chaser.
post #7 of 15 (permalink) Old 12-16-2006, 11:01 AM
bigbusa
Guest
 
Posts: n/a
Post

96 black you are so right i was only able to save one that i removed from a junk car the rest were garbage by time i got em out
post #8 of 15 (permalink) Old 12-20-2006, 05:11 PM
96 Black
Guest
 
Posts: n/a
Post

-Arrived last evening. Stop
-Rebedded in silicone and installed in an hour this morning. Stop
-GD MF POS code still sets. Stop
-Resign to get out meter and begin checks in FSM. Stop
-New sensor = good, connector back to body grommit = good, resistance from there to module connector = fine. Stop
-Pheucen code still sets. Pherk
-Redo every one of tests again in random order for 2 more hours only add di-electric grease to everything I touch. Stop
-Still with the code. Stop
-Follow last instruction to reconnect everything, and wait for wife to come home so she can help while I jiggle everything (that's with the wiring you a-holes [img]graemlins/0.gif[/img] ) to check for intermittants. Stalled
-Turn key to on for no reason and TC/ABS lights go out. Stop the pheukin train!! Run diagnostic and I see 33 turn to 00 right before my eyes.

I can only figure it was a corroded connector that I eventually worried into finally working. Of course, it might be a frayed wire I temporarily helped - only to fail again later on. I don't know if I'm more pissed or relieved.

At least I learned alot more about the ABS/TC wiring and I got a backup sensor before they cost $100 in a year.
post #9 of 15 (permalink) Old 12-20-2006, 05:55 PM
edy923
Guest
 
Posts: n/a
Post

-Was there any crud in the reluctor ring? Stop...

-I think your right about the bad connection. Stop

-I hope you really resolved it. Stop..

-And no wiggling from the wife needed... LMAO! Stop...
post #10 of 15 (permalink) Old 12-21-2006, 03:15 AM
Brackets
Guest
 
Posts: n/a
Post

Too pheucen phunny Black. Luck man.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome