No Wiper Fluid voltage; Turn Signal Stalk - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 01-20-2017, 04:54 AM Thread Starter
Senior Member
 
juniorwatson's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Georgetown, TX
Posts: 2,505
 
No Wiper Fluid voltage; Turn Signal Stalk

Just putting a feeler out there to see if anyone has had any similar experience..

I'm not getting a signal/voltage down at the wiper fluid motor. The motor is good, when I apply 12 volts directly.

I replaced the turn signal stalk a few years ago. At the moment I don't recall what the problem was with the OEM unit.

Just wondering if there is anything else I can look into for the problem?

Clear Image Tri-Ys & Hi-Flow cats >> 2.5" X-Pipe & Magnaflow Tri-Chambers, Mike Harris 4L60E, Circle-D 2,400 RPM TC, All MOOG FT End & Del-A-Lum bushed MOOG CTRL Arms, Eibach FT & New Stock HT rear springs. Hotchkis Sway Bars & End Links, RAISS, 3.73 Gears in Eaton carrier, Dynoshaft & CIA Loop, BMR Trailing Arms, Braided Brake Hoses, Taylor Spiro-Pro Wires, AutoMeter Water Temp & Oil PSI Gauges, Impala Console. ATE Blue Brake Fluid. Skip White distributor. 20's, Z28 Cluster, Corbeau GTS Seat
juniorwatson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 01-20-2017, 05:56 AM
Senior Member
 
4DoorSS's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Beautiful Chester County, PA
Posts: 7,974
 
At least you know the pump motor is good and can back track from there. I'd be checking the schematic for the pump circuit and back tracking from there. Most likely just a simple wiring issue.

http://www.goldsswagon.com/diagrams/impala_wipers.pdf

Looks like its controlled through the Wiper Motor which I guess is triggered via the stalk. Check for continuity going from the pump (2 wires) to the wiper motor. Consider the problem could also be in the wiper motor module as well.

================================================== =============


'95 Caprice SS conversion - Bonny Buckets - 96 Column, Shifter and Console - 3.73 Gear and Herter tune - Z/28 Cluster - Blazer OH Console - Green/Pink bushings - Chromed Impala Wheels - Eibach Springs and Bilstein Shocks - Corvette Engine Dress - the list goes on and still more to do...it never ends.
4DoorSS is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 01-20-2017, 07:50 AM
Senior Member
 
Fred Kiehl's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Largo, FL 33774
Posts: 10,869
 
I would suspect the wiper module on the wiper motor. Check your Red and Dk Blue wires to the washer motor, and the Pink and Gray wires from the stalk, to the module.

1991 OCC 461 (.030 over 454) BBC, 3.23 posi, flash to pass, drop spindles & springs, Impala rims, Hydroboost, Recaros, MOMO/wood SW w/QR, custom wood shift knob, Pioneer DEH P77DH
1992 OCC now with 5.7 tbi, DEH P77DH
For a parts list, check https://www.impalassforum.com/vBulle...ion-parts.html
Fred Kiehl is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 01-20-2017, 08:45 AM Thread Starter
Senior Member
 
juniorwatson's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Georgetown, TX
Posts: 2,505
 
Quote:
Originally Posted by 4DoorSS View Post
At least you know the pump motor is good and can back track from there. I'd be checking the schematic for the pump circuit and back tracking from there. Most likely just a simple wiring issue.

http://www.goldsswagon.com/diagrams/impala_wipers.pdf

Looks like its controlled through the Wiper Motor which I guess is triggered via the stalk. Check for continuity going from the pump (2 wires) to the wiper motor. Consider the problem could also be in the wiper motor module as well.
Quote:
Originally Posted by Fred Kiehl View Post
I would suspect the wiper module on the wiper motor. Check your Red and Dk Blue wires to the washer motor, and the Pink and Gray wires from the stalk, to the module.
Thanks gents. I posted this when I first got up today, and then looked over the FSM schematic over breakfast.

I was surprised to see that the signal comes out of the wiper motor, but after thinking about it I understand completely.

That'll be tonight's project.

Clear Image Tri-Ys & Hi-Flow cats >> 2.5" X-Pipe & Magnaflow Tri-Chambers, Mike Harris 4L60E, Circle-D 2,400 RPM TC, All MOOG FT End & Del-A-Lum bushed MOOG CTRL Arms, Eibach FT & New Stock HT rear springs. Hotchkis Sway Bars & End Links, RAISS, 3.73 Gears in Eaton carrier, Dynoshaft & CIA Loop, BMR Trailing Arms, Braided Brake Hoses, Taylor Spiro-Pro Wires, AutoMeter Water Temp & Oil PSI Gauges, Impala Console. ATE Blue Brake Fluid. Skip White distributor. 20's, Z28 Cluster, Corbeau GTS Seat
juniorwatson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome