opinions please - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 03-11-2002, 05:34 PM
95imp96z28
Guest
 
Posts: n/a
Post

i just put my system in my impala and its just not hitting the base i want give some suggestions
ita pioneer cd head unit
6.5 infinty 605 cs in the front
pioneer 3 way 6x9's and a 12 inch rockford punch z in a q logic box all running off a punch 150 any suggestions its loud as heck but i dont feel the base from the box but i feel off the door speakers
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 03-12-2002, 06:52 AM
gbelli
Guest
 
Posts: n/a
Post

Your probably not getting enough power to the sub.

Is that a 150x2 amp?
post #3 of 5 (permalink) Old 03-12-2002, 07:11 AM
HACK
Guest
 
Posts: n/a
Post

Let me be sure that I have this correct.
1. You are running the 12 AND the 6x9's off of the 150?
2. Are you using a crossover?

If the answer is yes to the first and no to the second then I think I see your problem. Running a system like that is OK but not desirable. Remove the 6x9's from the amp and run them to deck power or another amp and get a crossover. The 150 should be plenty of power. Also, is the box just sitting in the trunk? If so, you might try different firing positions. Point it back, front and to different sides and see which one sounds better. The best would be to seal it to the rear deck or rear seat but with a 12 you would have a hard time and you would probably have a hard time getting the spare back in.
 
post #4 of 5 (permalink) Old 03-12-2002, 12:53 PM
92 WAGON
Guest
 
Posts: n/a
Post

If you are running all the speakers off that one amp... don't.

You are most likely running some weird low ohm load which ain't too good for punch amps. I would suggest running only the sub off that amp and all the other speakers off another amp.

What are stats like on that punch z? I bet it could probably take more wattage than what the 150 is giving it. Also Q logic boxes are good for saving space but not the best box for getting loud.

good luck, keep us posted
btw,
I love that camaro!
post #5 of 5 (permalink) Old 03-12-2002, 04:24 PM
95imp96z28
Guest
 
Posts: n/a
Post

thanks for the help
yeah its all off one amp (trying to be cheap)i spend all my money on the camaro so i tried doing this good but cheap ive tried changing locations of the box but that doesnt seem to work ill keep playing with it
thanks 92wagon so do i
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome