Delco radio replacement(s) no power - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-30-2002, 10:29 PM
u-low-fo
Guest
 
Posts: n/a
Post

hey, I have a 1994 caprice wagon that I thought i'd uprgrade the radio in, it works, but loses its memory. bought 2 delco radios from 2 different people out of 1996's, investment was minimal, both have theftlok. i know about codes, but when i plug them in they don't power up, supposed to light up and show "loc", neither powers up, put the old radio back in and it comes on. the 1994 plug fits in the 1996 radios, am i missing something? like i said, radios came from 2 different cars/owners. not out much if both are a loss, but wondering why neither will work.
any help would be appreciated. thanks.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-30-2002, 10:53 PM
NJ96
Guest
 
Posts: n/a
Post

When it says "LOC" that means the theftlock has been activated. I can't remember where I read it, but there's a guy who can unlock them for you (maybe someone else will chime in [img]smile.gif[/img] ). Otherwise, you'll have to take it to the dealer.

As for losing the memory, maybe there's a were loose in the harness. There should be an "always on" wire. If that's disconnected, that would explain it.

Sorry I couldn't be of more help [img].gif[/img] .

Good Luck!

-Dan
post #3 of 4 (permalink) Old 05-01-2002, 06:31 AM
95 9c1 Lt1
Guest
 
Posts: n/a
Post

check if you have both fuses for the radio there.
I had only one and it would only show the time on the clock, nothing else
and that would flicker on and off.
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-02-2002, 08:21 AM
u-low-fo
Guest
 
Posts: n/a
Post

hey guys thanks, after reading your replys i got looking at the fuse panel closer, had already checked the fuses as ok, but what finally did it was putting a fuse in the BOSE location, there wasn't one in for the 1994 radio, and it worked. apparently if you put a 1996 delco with theftlok in a 1994, you need the BOSE fuse installed. one of those things you just try and it works, wish more stuff did that, lol. clock lit up and radio came on, theftlok wasn't engaged so it played immediately, as the philosopher homer simpson would say, woo-hoo! again, thanks for the input.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome