why are my amps pi$ me off ! (kinda long) - Chevy Impala SS Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-19-2002, 09:00 PM
4doorSS
Guest
 
Posts: n/a
Post

ok i re-hooked up my 6x9s to my 100w amp, designated for just those. Ill explain exactly how i have it set up and if you can pinpoint where its wrong help me out. I have the power and remote wire split off, and a seprate ground from my 600w "sub amp" i just ran the "sub amp" regular, with RCAs from the deck, but i ran the 6x9 wires from the car, into the input of the amp and then hooked the speakers up to the outputs. If If i dont hook the sub speaker wires up, the 6x9s sound awesome, but as soon as i hook the subs up, they get so quiet and subs and 6x9s sound like crap, and i have to fade practically all the way to the front. cuz the 6x9s are so loud with an amp. Should just run a seprate RCA to the 100w and will that solve my problem??? For some reason i think its the putting the wires into the INPUT without a RCA cable..

Help me out, cuz 6x9s sound sooo much better amplified, i just need to get both to work together haha

thanks in advance
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-20-2002, 05:50 AM
gbelli
Guest
 
Posts: n/a
Post

I didn't think you could just plug the speaker wires into the RCA jacks of an amp... You can run new RCAs or get the converter type thing. My roomate used one of these and it sounded pretty good.
http://www.crutchfield.com/cgi-bin/S...101PL2&o=m&a=0

I think they sell em at radioshack too.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Impala SS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome